KAJU

Product Image

Eşsiz tatlar arayanlar için dünyanın lezzeti
ellerinizde!

Kaju fıstığı Brezilya kökenli tropikal bir yemiştir ve şimdi
dünya çapında yaygın olarak tüketilmektedir.

Boyut Koli İçi Adet Palet Başı Koli
Küçük Boy Yastık Paket 25 Adet 238 Koli
Büyük Boy Quattro Paket 20 Adet 88 Koli

GTİP Kodu (Ürün Gümrük Kodu): 200819950049

Kaju Besin Değerleri

Enerji ve Besin Öğeleri 100 g'daki Miktar
Enerji (kcal / kJ) 554 / 2319
Protein (g) 20
Toplam Yağ (g) 37
Doymuş Yağ (g) 7
Şekerler (g) 6
Karbonhidrat (g) 36
Diyet Lifi (g) 3
Tuz (g) 1.2

Teklif Al

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kaju Nedir ?

Portekizlilerin Brezilya’yı istila ettiği 16 yy.’da keşfedilen kaju ağaçlarının tohumları, Portekizli denizciler vasıtasıyla Brezilya’dan Batı Afrika kıyılarına getirilmiştir. Yağışlı ve nemli ekvatoral iklimi seven bu bitki, Afrika kıyılarında rahatlıkla yetişme yayılma fırsatı bulmuştur.  Angola, Namibya ve Galon gibi Afrika’nın batı kıyısında yer alan ülkelerde ve doğu Afrika kesiminde yer alan Kenya, Tanzanya ve Mozambik’e kadar uzanan kaju ağaçları çerez sektörüne de adım atmıştır.

Tropikal iklim bitkisi olarak adlandırılan kaju, sakız ağacıgiller familyasında yer alır. Brezilya menşeili olan bu bitki, Portekizliler tarafından dünya çapında çapında tanınır hale getirilmiştir. Ekvator ve çevresinde yoğun olarak yetişen kaju, kuruyemiş çeşitleri arasında sıklıkla tüketilen bir çerez türüdür.Kabak çekirdeği genellikle akşamları çayın yanında sıklıkla tükettiğimiz kuruyemişler içerisinde yer alır. Tuzlu ve tuzsuz olarak farklı damak zevklerine göre tüketilen kabak çekirdeği; parklarda, televizyon karşısında vakit geçirdiğimiz her anlarda yanımızdadır. Ayrıca keyifle tükettiğimiz kabak çekirdeğinin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Besin değeri açısından yüksek olan kuruyemişi tüketirken tabii bazı noktalarda dikkat etmemiz gerekmektedir. Özellikle diyet döneminde olan kişilerin belli bir seviyenin üzerinde tüketmemesi gerekmektedir.Fındık, ülkemizde yetişen doğal besin kaynaklarından en önemlileri arasındadır. Kokusu ile mest ederken tadı ile farklı noktalara götürme özelliğine sahiptir. Farklı alanlarda da kullanımı oldukça yaygın olan iç fındığın toplam %80’i ülkemizde yetişmektedir. Farklı halleri ile sadece çerez olarak tüketilmekten de uzaktır. Yerken sert geliyorsa ve zorlanıyorsanız dilerseniz krema haline getirip kahvaltılarınıza renklendirebilirsiniz. Rondodan kolaylıkla geçirip birbirinden ayrılmaması için bal ile karıştırarak doğal tatlı kaynağı elde edebilirsiniz. Yanınızda taşıyarak gün içerisinde acıktığınızda birkaç iç fındık yardımı ile açlığınızı sağlıklı bir şekilde bastırabilirsiniz. Bedeninizi ve zihninizi zinde tutma özelliğine sahip olduğu için her gün bir avuç iç fındık yemek kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden biridir.

Kaju Ağacının Yetiştiği Başlıca Bölgeler

Magnezyum, bakır ve selenyum mineralleri bakımından zengin değerlere sahip olan kaju daha birçok kaliteli mineral içeriği sayesinde faydalı bir besin türüdür. Kuruyemiş ailesinin lüks çerez çeşiti olarak kabul edilen kaju, uygun kaju fiyatları ile Özbeyoğlu kuruyemiş ürünleri arasında sizinle buluşuyor. 75 gr.’dan 180 gr.’a kadar kaju paketleri bulabileceğiniz Özbeyoğlu; uygun kaju fiyatları ile bütçenize hitap ederken; kaliteli ve zengin besin değerleri sayesinde de damak tadınızı taçlandırıyor. Siz de eşsiz kuruyemiş keyfine varmak hemen şimdi sipariş verebilirsiniz!

Kaju Fiyatları

Brezilya ve buradan da Afrika kıyılarına ulaşan kaju ağaçları, Hindistan’da da yetiştirilir. Bu ülkede yer alan Kerala Kaju Birliği, dünya en bilinen kaju ihracatçısı ve üreticisi olarak kabul edilir. Kaju üretiminde ikinci sırada Brezilya gelirken Afrika kıyıları sektör bazında üçüncü sırada yer alır. Ekim ayında Brezilya’da ve Mayıs ayında Hindistan’da hasadı yapılan kaju fıstığının pazar payındaki önemi büyüktür. Her kaju elmasından sadece bir tane kaju fıstığının çıkması ve her iklim şartında üretilememesi, değerli olmasının başlıca etmenleri arasında kabul edilir. Yetiştirilme alanı kısıtlılığı bulunmasına rağmen sunduğu lezzet ve damak tadına hitap etmesi kajunun hemen herkes tarafından keyifle tüketilmesini sağlamaktadır.