soslu mısır

Mısırın en lezzetli hali - her şey baharatında!
Olgun domatesler, dolmalık biberler, jalapenos ve baharatlarla hazırlanmıştır.
GTİP Kodu (Ürün Gümrük Kodu): 200899850000
Soslu Mısır Besin Değerleri
Teklif Al
İlgili Ürünler
Soslu Mısır ile Keyfinizi Tatlandırın
Türkiye sınırlarında Akdeniz, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde mısır bitkisiyle karşılaşabilirsiniz. Geniş bir pişirme yöntemine ve tüketim biçimine sahip olan mısır bitkisi; patlamış mısır, haşlanmış mısır, kavrulmuş mısır ve soslu mısır gibi çeşitleri ile mutfağımıza katılıyor. Güney ve Orta Amerika kesimlerinde doğduğu öngörülen mısırın en lezzetli hallerinden biri de soslu mısır oluyor. Kuruyemiş kokteyllerinin en çok tercih edilen parçası soslu mısır dünyada birçok kişinin damak zevkine hitap ediyor. Çerez ve atıştırmalık olarak fazlasıyla sevilen soslu mısırı, lezzeti ve sağlık açısından sunduğu faydaları ile evinize davet edebilirsiniz.
Soslu Mısır Nasıl yapılır?
Soslu mısır yapımı; kavrulma kıvamından sosuna kadar ayrı ayrı özen isteyen kademeli işlemlerden oluşur. Hemen herkes tarafından sevilen kuruyemiş çeşitleri arasında sosuyla ve tadıyla ayrı bir yere sahip olan soslu mısırın yapımı hem çok kolay hem de çok zordur. Doğru tada ve mısırın eşsiz lezzetine ulaşmak için kavurma ya da kızartma olarak nitelendirilen aşamaya ve katılan salça sos, acı sos, baharat çeşitleri gibi malzemelerin oranına dikkat edilmelidir. Soslu mısırın yapımı için ilk olarak mısırların bir gün önceden suda bekletilmesi gerekir. Daha sonra suyu iyice süzülen mısır taneleri, kurulama aşamasından geçirilir. Kurumaya bırakılan mısır taneleri sosla birleşmeye hazır hale geldiğinde soslu mısır yapımı aşamasına geçilir. Mısır taneleri mısır pişirme aparatlarına alınarak; biber salçası, domates salçası, kırmızı biber ve karabiber, kırmızı toz biber, tuz gibi malzemelerle buluşturulur. Suyunun tamamen kuruması mısırların patlamaması ve aranılan tadı sunması için oldukça önemlidir. Özbeyoğlu soslu mısır taneleri, sanki kendi evinizde yapmışsınız gibi en ince ayrıntısına kadar özenilerek hazırlanır. Bu sayede, mısır tanelerinin seçiminden yapımına kadar geçen süre ve paketleme aşaması da dahil olmak üzere detaylı ve titiz çalışmalarla hazırlanan soslu mısırınızı keyifle tüketebilirsiniz.
Soslu Mısır Nasıl Saklanır?
Yılbaşı ve doğum günü gibi özel davetlerin ya da büyük aile toplantıları ve arkadaş buluşmalarının vazgeçilmezi olan kuruyemiş kokteylleri soslu mısırla ayrı bir tat kazanır. Durum böyle olunca da paket paket soslu mısır gerekir. Peki soslu mısırla geçen keyifli anların sonunda artan mısır tanesi olursa eşsiz ve kıtır tadını korumak için ne yapabiliriz? Soslu mısırı saklarken rutubetten uzak tutmaya özen göstermeniz gerekir. Havayla temasının önüne geçecek şekilde ağzı sıkı cam kavanoza koyabilirsiniz. Daha uzun süre dayanmasını istediğinizde ise buzdolabında saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda saklamayı tercih ederseniz, buzdolabı poşetinde ya da havasını alarak kendi paketinde 1 yıla kadar saklama sağlayabilirsiniz. Tazeliğini koruyan soslu mısınızı istediğiniz miktarlarda çıkararak keyifle tüketmeye devam edebilirsiniz.
Soslu Mısır Fiyatları
Özel gün ve davetlerin gözde üyesi olan kuruyemiş kokteylleri her tür etkinliğe yakışan atıştırmalıklar arasındadır. Barbekü sosu, acı sos ve baharatlarla lezzetlendirilen soslu mısırlar, çay keyfinizi bir adım ileri taşıyor. Tuzlu fıstık, kaju, leblebi çeşitleri ve çekirdekle tamamlayacağınız soslu mısırınızı misafirlerinize eşsiz bir davet sunmak için menünüze ekleyebilirsiniz. Kolesterolü düşüren, yağ ve protein takviyesi sunan ve solunum sistemi rahatsızlığında iyi yönde etki vadeden soslu mısırın en taze halini, uygun soslu mısır fiyatları ile Özbeyoğlu Kuruyemiş ürünleri arasında bulabilirsiniz.